Ana Temel Pizza Tarifi Hamuru
Mutfak:
Süre:
MALZEMELER
4 Su Bardagi Un
1 Küp Yas Maya
4 Çorba Kasigi Zeytinyagi
2 Tatli Kasigi Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Mayayi ufalayin. Büyük bir kasede un ve mayayi
karistirin. Yarim su bardagi kadar ilik su, yag
ve tuz ilave edin. Karisimi pütürsüz ve ellere
yapismayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun.
Dilerseniz yogurma yapismayan bir hamur elde
edinceye kadar yogurun. Dilerseniz yogurma islemi
için mikser de kullanabilirsiniz. Hamurun üzerini
bir bezle örterek ilik bir ortamda 1 saat kadar
dinlendirin.Iki firin tepsisini yaglayip üzerine
un serpin. Firini 225 dereceye ayarlayip Iki firin
tepsisini yaglayip üzerine un serpin. Firini 225
dereceye ayarlayip Iki firin tepsisini yaglayip
üzerine un serpin. Firini 225 dereceye ayarlayip
önceden isitin. Hamuru tepsilere yayin.Hamurlari
dilediginiz iç malzeme ile donatip firina verin.
25 dakika kadar pisirin.